Annons
Nyheter

Katastrofer och mirakel

Katastrof och mirakel är två ord som ibland används för att beskriva sådant som händer ­ i sportens värld. Tyvärr används de alldeles för ofta.
Nyheter • Publicerad 18 oktober 2012

Katastrof och mirakel är två ord som ibland används för att beskriva sådant som händer ­ i sportens värld. Tyvärr används de alldeles för ofta. Det innebär att det inte finns några överord att ta till om Sverige till exempel hämtar hem ett fyramålsunderläge mot Tyskland på bortaplan på en halvtimme.

Tisdagens fantastiska upphämtning (någon vändning var det faktiskt inte) hyllas unisont bland krönikörerna. De vill till exempel att landslaget ska ha bragdguldet, men i min värld krävs det minst två bra halvlekar och kanske något mer än en poäng i en VM-kvalmatch för att komma på tal till det priset. Annars devalverar vi det precis som uttrycken ovan.

Annons

På tal om vändningar. I kväll är det dags för Växjö Lakers nye tränare Sam Hallam att göra sin första match som huvudansvarig efter att Janne Karlsson fått kicken. När han intervjuades i SMP-live efter första ispasset i måndags sade han att varje match är viktig i det läget klubben är just nu. Kvällens motståndare är Timrå och det är ett lag som slåss i samma ände av tabellen. Därför blir resultatet extra viktigt.

SMP-live laddade upp med hockeymagasinet Powerplay under onsdagseftermiddagen. Daniel Åhsberg var gäst i studion. Han var med i Växjö Lakers när de gick upp till elitserien, men fick lämna klubben efter ett par matcher i högsta serien. Efter en sväng till Örebro lirar han nu allsvensk hockey med Tingsryd.

I eftermiddag är det dags för nästa sändning. Vi flyttar studion till Myresjöhus Arena för att snacka upp fredagens sportsliga höjdare, Östers match mot Landskrona. En poäng till är vad som behövs för att säkra avancemang till allsvenskan. Tränaren Roar Hansen kikar förbi vår studio och gäst är även lagkaptenen Denis Velic.

Vad tror du om Östers chanser på fredag och nästa säsong? Hur reagerade du på Sveriges fantastiska upphämtning? Hör av dig till lobbyn.

Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons