Annons
Nyheter

Kyla, glitter och melodifestival

Det blev en glittrande helg i Växjö. Ute glittrade snökristallerna i det härliga vintervädret. Kyla, –17 grader, på min display. Den kallaste natten hittills i år – natten mellan lördagen och söndagen.
Nyheter • Publicerad 6 februari 2012

Det blev en glittrande helg i Växjö. Ute glittrade snökristallerna i det härliga vintervädret. Kyla, –17 grader, på min display. Den kallaste natten hittills i år – natten mellan lördagen och söndagen. Men solen dagtid gav två härliga dagar som frestade till uteaktiviteter. Det återspeglar sig också i dagens tidning. Skidåkning i Hanaslöv, milsvid sikt vid flygaktiviteter över Älmhult. Sol från en blå himmel och nio minusgrader, vilket var perfekt bandyväder när Öjaby mötte Jönköping. Att resultatet inte gick Öjabys väg i den matchen var i alla fall inte vädrets fel. Öjaby förlorade med 3–10.

Ett roligare bandyresultat kom på söndagen strax efter lunch. Sverige vann över Ryssland med 5–4 i VM-finalen i Almaty, Kazakstan. Guld och glädje i bandy-Sverige.

Annons

Om bandyguldet kan ni läsa på våra sportsidor, vilka som vanligt är fullmatade med idrott på olika nivåer. Sporten inleds på sidan B 7.

Inne på Vida Arena glittrade det också. Ingen kan väl ha undgått detta. Melodifestivalens första deltävling, guldglittrande programledare, glittrande artister och en glad glittrande publik som njöt av att vara där mitt i festivalpremiären. I guldregnet med Loreen och Dead by April som gick vidare direkt till Globen.

Nu är det vardag på Vida Arena. Långtradarkaravanen med allt som krävs för att rigga till festival är redan på plats i Göteborg där man börjat bygga för nästa veckas program.

Men på söndagseftermiddagen stod Vida Arena fortfarande i någon sorts kaos.

– Det ser ut som kriget med kladd och klet och skräp överallt, säger Jonas Lindqvist, arenachef.

– Det tar minst tre dagar innan det över huvud taget finns en chans att använda isen igen. Lakers får träna i gamla ishallen.

Men själva arrangemanget var mycket bra, fortsatte han.

Kommunens näringslivschef Thomas Karlsson beskriver schlagerhelgen som ”ett fantastiskt välorganiserat evenemang”.

Gun-Britt Iderheim är produktionschef på Smålandsposten och samtalar här med läsare.

Gun-Britt Iderheim
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons