Nyheter

Ladda upp med direktsänt derby

Det är veckan när tutande studentbilar börjar höras utanför jobbfönstret. Det är veckan när de första sommarvikarierna droppar in på redaktionen.
Nyheter • Publicerad 10 juni 2014

Och det är sista hela veckan i skolan för grundskoleeleverna. Midsommar är mindre än två veckor bort och högsommaren är redan här. Passa på och njut av det fina vädret. Man vet aldrig hur länge det varar.

Ett par tusen personer valde att spendera måndagskvällen på Myresjöhus Arena där Öster mötte Östersund i superettan. Ni läser allt om matchen på dagens sportsidor. Där får ni också det bästa från helgens ridsport och en nyhet om ekonomi hos Troja/Ljungby.

SMP-live laddar för en späckad höst med en valturné i husvagn och en ny satsning med dagliga nyhetssammanfattningar direkt från vår studio. Samtidigt rullar förstås våra studioprogram med fokus på fotbollen och ishockeyn­ vidare. Redan på torsdag ser ni ett nytt SMP-live Bollkoll. Då pratar vi bland annat om Östers helgmatch mot Gais, Växjö DFF:s match mot Madesjö och allt om den lokala fotbollen. Ni får också se höjdpunkterna från vår senaste tv-sända match där Växjö DFF vann med 7–0 mot Landsbro.

På fredag är det dags för den sista schemalagda lokalfotbollssändningen innan sommaren. Vi åker till Sportfältet på Teleborg för att visa lokalderbyt mellan Växjö BK och Räppe. Hemmalaget BK har haft det jobbigt under första halvan av säsongen och har hittills bara spelat hem en vinst. Räppe har gått betydligt bättre och är tvåa i serien. Men ett derby är ett derby och vi kan redan nu utlova en tuff match med en hel del känslor. Vår direktsändning drar i gång klockan 18.50. Tio minuter senare är det avspark på Sportfältet. Missa inte det. Perfekt uppladdning inför kvällens VM-match mellan Spanien och Holland.

Daniel Rydström är debattredaktör på Smålandsposten och samtalar här med läsare.

Daniel Rydström
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.