Annons
Nyheter

Let’s dance – kassako för dansföreningar

I kväll drar Let’s dance i gång igen. Ytterligare en omgång kändisar ska lära sig att ta en svängom i strålkastarskenet.
Nyheter • Publicerad 28 februari 2014

Föra och bli förda. Dra en vals, odla tango­rabatt, ta en bugg, eller fyra. Vi kommer att läsa om viktras och troschock och romans­rykten och panikstress. Och vi kommer att se några fula ankungar förvandlas till vackra svanar på dansgolvet. Om seriestarten,­ bland annat, kan du läsa på kultur & nöje idag.

Men faktum är att för dansföreningar runt om i landet har Let’s dance blivit en kassako. Det är många som vill lära sig dansa.

Annons

Även för de professionella ­dansarna i programmet, de som har den något otacksamma ­uppgiften att få glada amatörer att uppträda som proffs, har Let’s dance varit betydelsefullt. Flera tidigare profiler har gått vidare och lyckats­ etablera sig på ett sätt som inte varit möjligt utan programmet. Som programledare eller personliga tränare. Ska du titta ikväll? Eller består fredagsmyset för dig av något helt annat?

Det är många som vill ut och resa också. Och möjligheterna att snabbt och enkelt komma långt bort blir allt fler. Häromveckan kom nyheten att Amsterdam läggs till som ny destination från Smaland Airport och från flygplatsen Schipol öppnar sig världen.

Vår Inblicksredaktion har idag satt sig in i vad denna nya flyglinje innebär, vad som krävs för bärighet och vilken slags resenärer man räknar med. För att flyglinjen ska bära sig räcker det inte med att ett antal kronobergare tar tillfället i akt att möta våren i Amsterdam, framför allt affärsresenärerna måste strömma till.

Förra veckan var det stort Bröllops­tema i Lördag, denna vecka är tonläget allvarligare. Bilagan som skickades till tryck redan i går, men som kommer först i morgon, handlar till stora delar om Ben, 17 år, som ensam och föräldralös flydde från slavarbete i Ghana och som nu kämpar för att inte bli skickad tillbaka. Ett levnadsöde som tyvärr är alltför vanligt. Läs mer om det i morgon.

Kristina Bingström är featurechef på Smålandsposten och samtalar här med läsare.

Kristina Bingström
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons