Annons
Nyheter

Mycket händer i mediebranschen

God morgon. Idag ägnar vi oss åt omvärldsspaningar här i spalten.
Nyheter • Publicerad 26 februari 2014

Kollegorna på Norra Skåne gör som så många – de kompletterar sin huvudprodukt med gratistidningar.

Tidningens utgivare Mimmi Karlsson-Bernfalk berättar för sajten medievarlden.se om satsningen. En av de två planerade tidningarna riktar sig mot ­Markaryd, en ort där tidningen fram till för några år sedan hade redaktion. Norra Skånes gratistidning ska komma med elva nummer per år och vara inriktad på ortens näringsliv.

Annons

Idag är Smålänningen Markaryds största tidning.

Smålandsposten har för närvarande två gratistidningar, Mera Älmhult och Mera Tingsryd, som delas ut månadsvis. Dessutom har vi magasinet G, som kommer med tio nummer per år.

Min gissning är att vi kommer att prova fler liknande produkter i framtiden.

***

Aftonbladet startar ett debattprogram på aftonbladet.se.

Och när jag läste om det på Dagensmedia.se blev jag nästan besviken på att vi inte kom på det först. Idén är enkel och begåvad: På 20 minuter, måndag–torsdag, ska tidningen diskutera dagens debattflöde, oavsett om det är Aftonbladet eller andra medier som publicerat. Tidningens debattredaktör Ehsan Fadakar berättar för Dagens media:

– Vi vill prata om det som våra läsare pratar om.

Kanske är det något för oss att ta efter lokalt.

***

På torsdag tänkte vi prova ett nytt format på smp.se.

Annons

Vår reporter Daniel Rydström och fotograf Lars-Göran Rydqvist planerar att göra en kort tv-aktig nyhetssammanfattning på vår hemsida.

Vi har ingen aning om hur det blir men provar oss fram och ser hur det faller ut. Titta gärna och ge oss feedback.

***

För övrigt är Tommy Boustedts agerande i samband med Nicklas Bäckströms positiva dopningsprov bland det mest korkade jag varit med om.

Tre Kronor är förebilder för massor av unga idrottare – som av pampen Boustedt lär sig att det är någon annans fel när en idrottsman fuskar.

Gör om. Gör rätt.

Magnus Karlsson är chefredaktör på Smålandsposten och samtalar här med läsare.

Magnus Karlsson
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons