Annons
Nyheter

Nya bekantskaper varje arbetsdag

I?går pratade jag med cirka 15 personer som jag aldrig pratat med förut. En rätt vanlig dag kan man säga, någonstans mellan 10 och kanske 30 nya bekantskaper får jag stifta varje dag. De flesta över telefon men en del också ansikte mot ansikte.
Nyheter • Publicerad 12 februari 2014

Det är en del av charmen med mitt jobb. Merparten av samtalen handlar om nyhetstips och tips på händelser och aktiviteter som sker i länet framöver som Smålandsposten borde komma och bevaka: föreläsningar, tävlingar, utställningar och celebra besök. Men man vet aldrig vad som ska avhandlas innan man lyfter luren.

Ett av tisdagens samtal kretsade kring Rysslands antigay­lagar och vad de egentligen innebär för Ryssland och för Sverige och hur svenska medier återger den diskussion som pågår – ett intressant samtal. Ett annat samtal förde jag med en informatör på ett av de många undersökningsföretag som finns där ute, hon undersökte hur journalister ville att undersökningsföretaget skulle presentera sina undersökningar, inte dagens mest givande samtal. Utöver det har jag också bistått en läsare med högläsning ur en döds­annons och en annan med informationen om att det troligen var Smålands-Tidningen och inte Smålandsposten som hade varit på plats vid ett evenemang i Nässjö i helgen. Jag kunde också konstatera att telefonen tystnade under en timmes tid i?går. När skidsprinttävlingarna från OS sändes så ringde inte telefonen en enda gång. Med det sagt. Fortsätt ringa. Jag älskar att prata med nya människor och har du tips eller funderingar, lyft luren.

Annons

Utanför redaktionsfönstret faller snön men redan nu pågår sommarplaneringen. Vi rekryterar semestervikarier och funderar över om vi ska göra några speciella satsningar under sommaren. Hör av dig om du har några önskemål på sommarläsning till hängmattan.

Med det sagt. Ha en trevlig onsdag.

Jens Pehrson är nyhetschef på Smålandsposten och samtalar här med läsare.

Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons