Nyheter

Skolavslutning och kyrkan

Nu är det den tid på året då svenska folket mer än någonsin står upp för tradition och svenska kyrkan.
Nyheter • Publicerad 18 maj 2010

Låt våra barn fira skolavslutning i kyrkan! ljuder föräldrars röster som ofta aldrig sätter sin fot i kyrkan andra dagar. Och detta fenomen intresserar mig. Engagemanget med den dolda agendan.

För handen på hjärtat alla ni som snart kommer att bli så upprörda över att det diskuteras om var skolavslutningen ska hållas, handlar det inte mer om att ingen annan ska komma och säga till oss någonting? Ingen annan ska komma och ändra på traditioner vi har.

Och jag ifrågasätter på samma sätt de som inte låter sina barn gå till kyrkan för att fira en avslutning. Handlar det om religion egentligen eller om något annat?

Smålandsposten frågade ett år barn om var de ville fira sin skolavslutning. Ett barn svarade att hon inte ville fira i kyrkan i alla fall. Vi frågade varför och hon svarade att hon skulle sjunga solo och i kyrkan får man inte klappa. Skulle det vara en godtagbar förklaring till alla dessa som kämpar för att få ha skolavslutningen i kyrkan?

Jag skulle gärna vilja veta på riktigt varför du vill, respektive inte vill, att ditt barn ska fira skolavslutningen i kyrkan.

Elisabeth Anderberg
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.