Nyheter

Slut på semestern

Nyheter • Publicerad 7 januari 2013

Välkomna tillbaka till vardagen. För dem som har tagit ut ett par kompdagar de senaste veckorna var det säkert lite ”slut på semestern-ångest” över gårdagskvällen. Den som längtar till nästa ledighet kan dock glädjas över att det är våren som stundar. Påskledigheten är inte allt för långt bort.

På Smålandspostens nyhets­redaktion är vardagen ganska välkommen. Det betyder att vi får lite fler uppslag kring vad vi ska fylla morgondagens tidning med. Den gångna helgen brukar vara en av årets lugnaste och trettonhelgen 2013 var inget undantag. Ett par julfester och någon innebandyturnering fyller våra ortssidor, men vi har också ett par nyheter.

På Växjösidorna kan ni till exempel läsa mer om det lönerally som pågår i bland annat Stockholm för att locka fler förskolelärare. Bristen finns även i Växjö, men här har inte lönerna följt med.

– De flesta samtal jag får är att de ringer och frågor om förskollärarna tjänar så dåligt i Växjö kommun, säger Anne-Lie Nilsson, vice ordförande för Lärarförbundet i Växjö.

I en helt annan lönevärld lever hockeyspelarna i NHL. Trots det har spelarfacket och ägarnas stridit under hela hösten. De som drabbats värst är hockeyälskarna, men i helgen nådde konflikten äntligen en lösning. Nu ska alla lag återsamlas för en superkort för säsong och om en dryg vecka är det nedsläpp i världens bästa hockeyliga för bland annat Tingsryds backstjärna Oliver Ekman-Larsson. Läs mer om konflikten och det nya avtalet på våra sportsidor.

Dagens tredje lästips handlar om nyårslöften. Ett av de mer populära är att börja röra på sig. Det märks på gymmen runt om i länet där det brukar vara betydligt längre köer till maskinerna ett par veckor in på det nya året.

– På två dagar har vi fått 30 nya medlemmar och det kommer fortsätta ett tag fram över, säger Emma Lagerqvist, anläggningsansvarig på Fitness24seven i centrala Växjö.

De som drabbats värst är hockeyälskarna, men i helgen nådde konflikten äntligen en lösning.

Moderator · lobbyn

Daniel

Rydström är debattredaktör

på Smålandsposten och samtalar här med läsare.

Daniel Rydström
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.