Nyheter

Snart är det val igen

I mitt jobb som nyhetschef ingår att försöka lyfta blicken och spana in i framtiden, vad ska vi satsa extra resurser på att bevaka och hur ska vi göra det på bästa sätt? Ett sådant område som redan har börjat pocka på min uppmärksamhet är det stundande valet.
Nyheter • Publicerad 9 januari 2013

Vi läser den 9 januari i almanackan idag men snabbare än vad man kan ana står vi på upploppet till valrörelsen 2014.

Vårt uppdrag är då att ha gjort en så bra valbevakning som vi bara kan för att du som väljare och samhällsmedborgare ska få mer kött på benen inför det viktiga val som ska göras, vilka folkvalda ska få förtroendet att hantera våra skattepengar under de kommande fyra åren, i länets kommuner i landstinget och i riksdagen. Vilka områden är viktiga för dig och de du umgås med? Vilka frågor får vi inte missa att ställa till de politiker som ställer upp i valet? Är det något du saknat i tidigare års valbevakningar och som du tycker att vi ska ta upp? Hör av dig, planeringen inför valet 2014 börjar nu.

Så sakteliga börjar nu samhället vakna till liv efter jul och nyårshelgerna. Inga fler: ”Personen du söker är på... semester... och är åter.... den sjunde januari... klockan åtta, vill du tala med receptionist tryck nolla eller dröj kvar”. Skönt.

Förra gången jag skrev här så redovisade jag mina medlemskap i olika föreningar. Kom på att jag glömde en, jag skickar regelbundet en peng till Läkare utan gränser. Politiskt och ­religöst obunden och öppen för alla. Är det något annat ni vill veta för att kunna bilda er en uppfattning om vem jag är det bara att skicka ett e-post till mig så ska jag svara efter bästa förmåga.

Jens Pehrson
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.