Nyheter

Sök jobb med Smålandsposten

Nyheter • Publicerad 29 augusti 2013

Snart måste arbetslösa lämna in aktivitetsrapporter till arbetsförmedlingen. Där ska de redovisa vad de gjort för att ta sig ur arbetslösheten. Regeringens förhoppning är att ökad sökaktivitet och tätare uppföljningar snabbare ska leda till jobb.

En aktivitet skulle kunna vara att anmäla sig till Smålandspostens jobbsök. Där erbjuder vi alla arbetssökande, både med och utan jobb, att visa upp sig för länets arbetsgivare. Jobbsök är gratis annonser som vi publicerar i vår Affärslivsbilaga (nästa nummer kommer den 12 september) och på smp.se.

Du som är intresserad, gå in på smp.se/jobbsok och lägg in uppgifter om bland annat kompetens och vad du söker för jobb. Kanske någon arbetsgivare hittar just dig.

I Affärsliv tar vi upp nyheter och aktuella ämnen om näringslivet i regionen, temat i nästa nummer är närproducerat.

Även på dagens Inblickssidor står näringslivsfrågor i fokus. Reportaget handlar om framför allt Regionförbundet Södra Smålands stora satsning på affärskontakter med Kina. Bland annat får vi förklaringen till det stora offentliga engagemanget för affärer med just Kina.

– Vi som offentlig organisation gör störst nytta i Kina hur ironiskt det än kan låta. Det har att göra med den täta sammankopplingen mellan politik, företag och näringsliv i Kina. Jämför man med Indien eller Tyskland, USA eller Brasilien är det inte tillnärmelsevis samma mervärde som vi som offentlig aktör kan bidra till, säger regiondirektör Peter Hogla.

Vi ger också exempel på vilken nyckfullhet sammanblandningen av politik och ekonomi i Kina kan innebära, med stolta planer som efter hand fallit samman.

Trots svåra ekonomiska tider för medierna fortsätter Smålandsposten att satsa på fördjupande journalistik. Vad vill du läsa om på Inblickssidorna fram över? Välkommen med tips.

Moderator · lobbyn

Johan

Persson är

nyhetschef

på Smålandsposten och samtalar här med läsare.

Johan Persson
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.