Annons
Nyheter

Söndagsnyheter hetast i måndagstidningen

Sex gånger i veckan får ni som prenumeranter gårdagens viktigaste händelser via Smålandsposten. Eftersom vi inte kommer ut på söndagar blir måndags­upplagan en speciell tidning där hela helgens händelser sammanfattas. Det innebär att man får göra en del val och i stort sett alltid väljer vi att prioritera sådant som hänt under söndagen eftersom det helt enkelt är färskare som nyhet.
Nyheter • Publicerad 18 februari 2014

Den gångna helgen fick vi fira dubbelt i längdspåret i OS i Sotji. Damernas stafettlag ­svarade för en fantastisk upphämtning under lördagen och på söndagen var det herrarnas tur att säkra vårt andra guld. Två makalösa prestationer som förtjänar plats på våra förstasidor, men eftersom herrarnas guld säkrades 24 timmar närmare ­tidningen hamnade i er låda ­valde vi en lite större bild på dessa.

Att göra tidning innebär att man måste värdera och välja. Att göra allt lika stort försvårar läsandet. Och eftersom vi vill vara nyhetsmässiga värderas oftast söndagshändelser högre än sådant som händer på lör­dagen. Gör vi rätt? Hör av er till lobbyn och berätta.

Annons

Närmare tre miljoner tittare såg Marcus Hellner defilera mot mål med den svenska flaggan i hand under söndagsmiddagen. Lika många tittare hade inte vår direktsändning av lördagens träningsmatch mellan Öster och Kalmar FF, men intresset var ändå stort.

På fredag är det dags för nästa test inför cupspel och premiären­ i superettan i månadsskiftet mars/april. Öster möter IFK Göteborg och ni ser matchen via hemsidan www.smp.se/matchenlive.

I dagens tidning bjuder vi på mer från OS i Sotji. Anna Borgqvist är ett av länshoppen i den svenska truppen. Det svenska hockeylandslaget spelade semifinal mot USA under måndags­eftermiddagen, men lyckades inte återupprepa sin storskräll från OS i Turin 2006.

Nu väntar i stället bronsmatch mot Schweiz.

Daniel Rydström är debattredaktör på Smålandsposten och samtalar här med läsare.

Daniel Rydström
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons