Annons
Nyheter

Späckat på sportsidorna

Efter ett två veckor långt OS-uppehåll drar SHL-hockeyn i gång igen i?kväll. Växjö Lakers har sex matcher kvar innan det är dags för klubbens första SM-slutspel. I kväll kommer Modo till Vida Arena och ni får allt inför omstarten på dagens sportsidor.
Nyheter • Publicerad 25 februari 2014

Omstarten innebär också att vårt hockeymagasin SMP-live Powerplay är tillbaka. På onsdag klockan 15.30 pratar jag och experten Daniel Enestubbe om matchen mot Modo samtidigt som vi blickar framåt. Senare i veckan väntar matcher mot Färjestad och Frölunda. Längre ner i seriesystemet har man spelat trots OS. Troja laddar för att rädda det allsvenska kontraktet via en kvalserie. Tingsryd hoppas ta sig till samma kvalserie via ett par playoff-omgångar. Den första mot Västervik gick fint. Nu väntar en riktig långresa till Kiruna. Vinnaren i bäst av tre tar sig till nästa runda. Där är Nyköping sista hindret innan en eventuell kvalserie.

Ishockeyn kommer att vara stekhet den kommande månaden, men det är även andra sporter. Innebandyn laddar för en riktig fest kommande helg med slutspelet i den stora ungdomsturneringen Newbody cup. Det avgörs i Fortnox Arena och flera andra Växjöhallar. I den förstnämnda arenan blir det också dubbla matcher i SSL under veckan. Växjö Vipers kan säkra nytt kontrakt mot Jönköping och Capierotäby och dubbla vinster öppnar också dörren för ytterligare en slutspelsfest i staden under mars.

Annons

Under februari har ni kunnat se tre träningsmatcher med Öster på smp.se. Till helgen väntar säsongens första tävlingsmatch i Svenska cupen mot Örebrolaget Rynninge. Kommande veckor väntar matcher mot Östersund och Elfsborg. Vinnaren i gruppen tar sig vidare till kvartsfinal i cupen. Öster lyckades fälla Malmö FF förra säsongen. Klarar man Elfsborg nu? Följ all spännande sport i Smålandsposten.

Daniel Rydström är debattredaktör på Smålandsposten och samtalar här med läsare.

Daniel Rydström
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons