Annons
Nyheter

Supervalåret är inte över än

Vi har klarat av val till Europa­parlamentet och till riksdag, kommun och region. För de allra flesta är supervalåret redan över. Men inte för alla.
Nyheter • Publicerad 29 september 2014

486 personer lade i lördags sin röst på den som de vill se som ny biskop i Växjö stift. I den omgång som avgjordes i helgen utsågs de kandidater som tar sig vidare till en hearing senare i höst. Sex män klarade femprocents­spärren och störst stöd fick Fredrik Modéus­ från Lund. Han fick 30 procent av rösterna. Läs allt om helgens val på sidan A8–9 i dagens tidning.

???

Annons

I dagens Smålandsposten berättar vi också mer om en fråga som inte blev någon avgörande valfråga i regionvalet. Det tidigare landstingsbeslutet att Kronoberg ska ansöka om att tillhöra en större region med Skåne verkar aldrig bli verklighet. Det folkliga stödet är för dåligt och nu har flera partier svängt i frågan. Nu senast är det Moderaterna som ändrat åsikt.

– Projektet saknar folklig förankring, säger Suzanne Frank (M). Läs mer på sidan A6 i måndagens tidning.

???

Ni kan också läsa mer om helgens Stadsodlingsfestival i Växjö, lekplatsprotester i Väckelsång och dessutom har vi besökt aktiviteter i ishallarna i Diö och Alvesta. Precis som vanligt är måndagstidningen också späckad med sport.

???

Växjö Lakers visade styrka när man slog toppkonkurrenten Luleå hemma i lördags. I?går hade både innebandyns Växjö Vipers, handbollens Alstermo och hockeylagen Tingsryd och Troja hemmamatcher i respektive serie. Vi fanns på plats på alla arenor och ni läser våra ­analyser på dagens sportsidor. Det spelades också en mängd viktiga fotbollsmatcher runt om i länet som ni kan läsa om. Totalt handlar det om nästan 40 matcher med lokala lag inblandade. September och oktober är verkligen årets mest hektiska månader för den som är sportintresserad.

Daniel Rydström är debattredaktör på Smålandsposten och samtalar här med läsare.

Daniel Rydström
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons