Nyheter

Tenjes demokrati...

"Jag har defenitivt inte hoppat jämfota särskilt ofta när jag slagit upp Smålandspostens debattsidor eller läst Moderatorns text. (förutom när jag själv har inne en artikel förstås=)) Jag har haft synpunkter på både innehåll och de prioriteringar som Elisabeth Anderberg gör ibland."
Nyheter • Publicerad 18 juni 2010

Ovanstående är ett utdrag ur moderaten Anna Tenjes blogg den 16:e juni. Blogginlägget handlar sedan om att hon däremot blev glad när jag hade blivit inspirerad av alliansens 100 frågor till de rödgröna och bad er läsare att ställa era frågor. Då tyckte hon att Smålandsposten arbetade för demokrati.

Jag går tillbaka till början på blogginlägget. En början som jag definitivt inte hoppar jämfota över. För det Anna Tenje skriver är att hon uppskattar en ensidig debatt med ämnen som hon tycker är viktiga. Helst ska hon själv ha skrivit inläggen också. Är det att arbeta för demokrati?

Innehållet på debattsidorna har ändrats och även så prioriteringarna sedan jag började som debattredaktör. Det är fler ämnen som tas upp på lobbyn och det är fler "vanliga" som skriver debattartiklar. Tidigare har det varit mest politiker som skrivit, så är det inte i dag. Det är ämnet och innehållet i artiklarna som styr, inte vem som skrivit.

Alltså har Tenje synpunkter på de frågor som hennes eventuella väljare tycker är viktiga att ta upp. För det är just de som skriver i större utsträckning i dag, inte motståndarpolitiker utan väljare.

Anna Tenje har själv aldrig hört av sig till mig med någon synpunkt om de prioriteringar jag gör. Men vissa riksdagskollegor till henne har gjort det. De tycker att Smålandsposten alldeles för sällan tar in debattartiklar från riksdagspolitikerna. Förklaringen till detta är att vi prioriterar lokala debattartiklar. Det som händer på riksnivå kan ni läsare få från flera håll, men det lokala har vi som lokaltidning ett ansvar över att informera er om. Det gör ingen annan.

När det gäller ämnesvalet så är tanken enkel; så många ämnen som möjligt så att så många som möjligt ska hitta något som intresserar dem.

Vad säger du, är det för mycket lokalt på debattsidorna och borde det vara ett snävare ämnesfält? Hör av dig till lobbyn.

Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.