Annons
Nyheter

Tingsryd växer – tack vare hockeyn?

Sportredaktionen upplever en extremt ovanlig februarivecka. Hockeylandslaget Tre kronor ska spela turnering i Globen och därför är både elitserielaget Växjö Lakers och allsvenskarna Troja och Tingsryd matchlediga.
Nyheter • Publicerad 9 februari 2012

Sportredaktionen upplever en extremt ovanlig februarivecka. Hockeylandslaget Tre kronor ska spela turnering i Globen och därför är både elitserielaget Växjö Lakers och allsvenskarna Troja och Tingsryd matchlediga.

Alla tre utnyttjar ledigheten för att ladda inför den tuffa säsongsavslutningen som stundar.

Annons

Helt hockeyfritt blir det däremot inte i tidningen. I går kunde ni läsa om unga löftet Emil Johansson från Åseda som skrivit på för HV71.

I dag skriver Sven-Åke Gustafsson från Tingsryd om kommunens positiva befolkningsökning. Han tror att hockeylagets beslut att ”tvinga” alla spelare i laget att bo i kommunen är en viktig orsak. Samtidigt undrar han hur effekten skulle bli om samtliga kommunanställda också hade sin hemvist i Tingsryd, Ryd eller Konga. ”Möjlighet finns att seriöst undersöka bildandet av ett föreningsparti verksamt för kommunens och dess invånares välfärd och positiva framtid”, skriver Sven-Åke Gustafsson.

Hockeyklubbens beslut verkar också ha påverkat resultaten positivt. I nuläget är avståndet ner till kvalplats hela elva poäng och troligtvis behövs det inga ”morötter” från ordförande Torsten Liljegren i slutet av denna säsong.

När SMP-live sände direkt från Börjes i Tingsryd hade vi bland annat tränaren Joakim Fagervall och lagkapten Robin Jacobsson som gäster. De berättade om hur stämningen förbättrats i truppen, bland annat eftersom alla åker med till Tingsryd och hjälper till att lasta av trunkarna efter bortaresorna.

Även Troja, vårt andra länslag i hockeyallsvenskan, har överraskat positivt under säsongen. Om inte Tingsryd rasar ihop fullständigt spelar båda i serien även till hösten. Fler frågetecken finns kring Växjö Lakers framtida elitseriestatus. Spelarna siktar på slutspel, men mars månad kan också sluta med ett nervdallrande kvalspel. Följ spänningen i Smålandsposten.

Daniel Rydström är debattredaktör på Smålandsposten och samtalar här med läsare

Daniel Rydström
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons