Nyheter

Vad vill ni se?

Samtidigt som våra lokala ishockey- och innebandylag förbereder sig för säsongen funderar vi på Smålandsposten kring nya satsningar hos SMP-live. Vårt fotbollsmagasin Bollkoll följer förstås Östers allsvenska äventyr till sista omgången. Om ett par veckor är vi även tillbaka med ishockeyprogrammet Powerplay. På gång är också ett helt nytt program som sätter fokus på innebandyn.
Nyheter • Publicerad 22 augusti 2013

Växjö Vipers avancemang till Svenska superligan kommer förstås att märkas även i Smålandsposten och på smp.se. Troligtvis kommer vårt innebandymagasin att sändas en gång i månaden fram tills dess att fotbollssäsongen är slut. Då utökar vi till två sändningar per månad, alltså varannan vecka.

Fram tills dess att våra program drar i gång får ni gärna tipsa om intressanta händelser och lag i just er favoritidrott. Hur ser ditt favoritprogram ut? Mejla mig på daniel.rydstrom@smp.se.

I dag är det torsdag och det innebär ett nytt avsnitt av fotbollsmagasinet Bollkoll. I programmet följer jag och sportchef Dan Magnusson upp gårdagens cupkväll i länet. Öster mötte Västerås och Ljungby hade finbesök när allsvenska Halmstad gästade Lagavallen. Läs mer om matcherna i dagens tidning och hör analyserna i eftermiddagens sändning klockan 15.30.

Vi laddar också upp inför kommande omgång i allsvenskan. Öster har en tuff match framför sig när de åker till Borås för möte med de regerande svenska mästarna Elfsborg. Det lokala hoppet har dock två raka vinster och möter kanske Elfsborg i precis rätt skede av säsongen. Mästarna har i stort sett förlorat möjligheten att försvara titeln och den allsvenska matchen ligger insprängd mellan två kvalmatcher till Europa League. Det gör skrällchansen större än vanligt.

Daniel Rydström
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.