Nyheter

Valrörelsen är i gång

Nyheter • Publicerad 28 augusti 2012

Det är mer än två år kvar till nästa val, men känslan är att partierna redan har dragit i gång sitt arbete för att vinna makten kommande mandatperiod. I lördagens tidning kunde ni läsa att Moderaterna inledde sin kampanj, bland annat med dörrknackning. Samtidigt utlovar finansminister Anders Borg oväntat stora satsningar i den kommande budgeten och Socialdemokraternas partiledare Stefan Löfven utmanar regeringen genom att utlova satsningar som ska sänka företagens sjuklönekostnader.

Båda sidor positionerar sig inför det kommande slaget. Och de tolkar siffror på helt olika sätt. I lördagens tidning kunde ni på samma sida läsa en debattartikel från representanter för Moderaterna och en från Carl-Olof Bengtsson (S). Moderaterna framhöll att Kronoberg är ett av länen med lägst arbetslöshet i landet. Socialdemokraterna skrev att arbetslösheten ökar snabbast i Kronobergs län.

I dag skriver Oliver Rosengren och Madeleine Lojander från Moderata ungdomsförbundet om skolorna i Växjö kommun. De tar bland annat upp tråden från Inblicksredaktionens granskning av lärarnas arbetssituation de senaste veckorna. ”Lärare lägger idag för mycket tid på att vara korridorspoliser och administratörer och får därför för lite tid kvar till vad de faktiskt är utbildade till; att undervisa”, skriver Rosengren och Lojander.

En liknande bild av verkligheten gav Jonas Nilsson, ordförande i Lärarförbundet, när han debatterade frågan med Patric Svensson (FP), ordförande i skol- och barnomsorgsnämnden. Ni kan fortfarande se debatten från SMP-live på vår hemsida.

Gårdagens tidning kom sent till vissa av er. Det berodde på ett tekniskt haveri – våra sidor kom inte fram till tryckeriet.

De allra flesta av er ska ha fått tidningen om inte i tid så åtminstone nästan i tid.

Vi hoppas därför att den här tidningen delats ut utan missöden.

Moderator · lobbyn

Daniel

Rydström är debattredaktör

på Smålandsposten och samtalar här med läsare.

Daniel Rydström
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.