Annons
Nyheter

Värdiga vinnare

Helgens grävseminarium i Växjö blev en succé. 600 journalister fick se Växjö från sin allra bästa sida – och arrangörsgruppen med Smålandspostens Elisabeth Anderberg i spetsen slet så hårt att jag undrar om de ens orkar ta sig till jobbet i dag.
Nyheter • Publicerad 28 mars 2011

För deltagarna är seminariehelgen först och främst en möjlighet att förkovra sig. Föreläsningarna och debatterna var många och jag är övertygad om att alla lämnade Växjö med en laddning ny kunskap i bagaget.

Nästan lika viktigt är det sociala. En grävhelg är ju också en utmärkt möjlighet att träffa vänner och bekanta. Höjdpunkten i den grenen var lördagens utdelning av Guldspadarna, alltså pris till de journalister som gjort årets bästa undersökande journalistik.

Annons

Smålandsposten hade inga nomineringar men våra festdeltagare började genast planera för revansch till nästa år. Själv tror jag att Bosse Vikingsons och Uppdrag Gransknings avslöjanden om Ingvar Kamprads pengar ligger bra till åtminstone för en nominering.

Men vad vet jag. Jag tippade fel på samtliga priser och trodde på nominerade som fick gå lottlösa från festligheterna – vilket illustrerar att det faktiskt är tycke och smak som avgör till sist.

Stort grattis till alla vinnarna, i alla fall. De är värdiga allihop – du läser om dem på sidan A8.

***

Och så på allmän begäran, del tre i följetången om min rymningsbenägna katt Cézanne:

Jag fick till slut med henne till veterinären och allt gick så vitt jag förstår det bra. Men så i går skulle vi ta bort stygnen och förberedde verktygen. Så öppnade någon dörren ut – och katten stack.

Jag får bara fler och fler bevis för att hon är synsk.

MAGNUS KARLSSON

Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons