Annons
Nyheter

Mc-mässa i Växjö - ett säkert vårtecken

Ett lika säkert vårtecken som krokusen i trädgården är de första motorcyklarna som börjar rulla på vägarna. I helgen hölls en mc-mässa i Växjö som lockade tusentals människor.
Nyheter • Publicerad 27 mars 2006
Intresseförening. Harley Davidson-åkare träffades på mässan. - HD är en dröm som lever kvar för många, menar Calle Tunroth, Berit Gillberg och Lasse Larsen.
Intresseförening. Harley Davidson-åkare träffades på mässan. - HD är en dröm som lever kvar för många, menar Calle Tunroth, Berit Gillberg och Lasse Larsen.Foto: 
Priserna på mc har gått ned och många passar på att kolla av utbudet av begagnade hojar. Foto: Urban Nilsson
Priserna på mc har gått ned och många passar på att kolla av utbudet av begagnade hojar. Foto: Urban NilssonFoto: 

Mc-säsongen är inte riktigt här. Fortfarande är det för kallt och många väntar med att ta ut sina fordon. Men några inbitna entusiaster hade ändå plockat ut

bågen i helgen. En del hade rest till Växjö för mc-mässa.

Annons

- Jag har inte varit ute själv. Men det kommer snart, sade

Michael Bogren på Mickes Motor, ansvarig för mässan i Växjö.

Mc-intresset står sig och antalet motorcyklister blir fler, konstaterar Michael Bogren.

Trenden ser lite annorlunda ut i år. Det är inte bara glidare som gäller, utan det finns ett nymornat intresse för touring, streetcyklar och racercyklar.

- Fler vill köra mc lite längre sträckor. Kanske med hustrun och även kunna ta med sig en rejäl packning.

Ur försäkringssynpunkt har det blivit billigare att äga en mc

i dag. Priserna har gått ned och därmed har det blivit mer intressant för fler människor att köpa motorcykel, förklarade Michael Bogren.

Drömmen om en HD

Drömmen om en HD (Harley Davidson) lever alltjämt hos många. Av landets 24 000 registrerade HD-ägare är nästan hälften med i Harley Davidson

Sweden, den största enskilda klubben i landet. Att äga en HD är en livsstil för många av dessa medlemmar och på mc -mässan i Växjö fanns klubben givetvis

Annons

representerad.

- Föreningen är väldigt bred och vi har alla kategorier människor. Från bagare, till präster, läkare och advokater. När alla har fått på sig sina svarta kläder är vi alla lika, berättade Calle Tunroth, ordförande i distrikt E som omfattar Småland, Blekinge och Öland.

Harley Davidson-föreningen har knappast någon brist på aktiviteter och Calle Tunroth visade programmet som gäller från och med maj månad i år. Det rör sig om mc -träffar, rundturer på hojen, pubkvällar, med mera. Huvuduppgiften är att vara en social förening och värna hojåkarkulturen.

- I första hand är vi knuttar på två hjul.

Jan Bärtås
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons