Nyheter

Billie the Vision & the Dancers

Nyheter • Publicerad 27 augusti 2012
Billie the Vison & the dancers sprider glädje.
Billie the Vison & the dancers sprider glädje.Foto: Johanna Ursjö

BILLIE THE VISION & THE DANCERS

Dansbanan, lördag, 25/8, kl 20.30

Betyg: 5

Jag blir glad direkt och jag är glad hela konserten, och jag är inte den enda. På scen står ett band med politiska åsikter (till exempel Free Pussy Riot) och en strävan efter att sudda ut könsgränserna.

Silvio Arismendi , Frida Brattgard, Sofia Janninge, Gustav Kronkvist, Jon Lindquist, Lars Lindquist och Maria Thenor bjuder på svängigt skön indiepop som tuffar på.

De sjunger bra och spelar en mängd instrument som de skickar mellan varandra och jag blir imponerad och lite avis, jag vill också ha en tamburin.

Billie the Vision & the dancers har en ärlighet över sig och jag tänker på att de är ett perfekt soundtrack till en bilresa genom Europa. Eller ett perfekt soundtrack till en film om en bilresa genom Europa. En resa där resenärerna funderar över livet och sig själva, vem man är, vem man borde vara och vem man blir. Jag tror att musikerna har en vilja av att spela fram hoppet om att allt kommer bli bra till slut.

Dansbanan är fylld av hoppande och svängande smala popben och alla är glada. Jag gillar det rent visuellt också. De har inte snackat ihop sig om scenkläder, eller så är det just det de har, men alla är sina personligheter och det är så skönt, och det gör att jag tror på dem.

Stina Tobiasson

Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.