Annons
Nyheter

Bygdens son före Dylan

Sylvester Schlegel blir den artist som öppnar för Bob Dylan när han spelar i Sverige om en knapp månad. – Nu händer det grejer och det känns ganska overkligt, säger han.
Nyheter • Publicerad 19 juni 2014
Foto: 

I mars var Sylvester Schlegel med i den förs­ta deltävlingen i årets melodifestival som soloartist med låten Bygdens son. I april släppte han sitt första solo­album Led mig bort, led mig hem. Ett album som lovordades av kritikerkåren och Sylvester Schlegel blev omnämnd som 2010-talets Pugh Rogefeldt. Nu är frågan om han kommer att kallas Bygdens Dylan senare i sommar då han öppnat två konserter, i Helsingborg och i Göteborg, åt Bob Dylan som är på Sverigebesök.

– Det känns ganska overkligt, som en jackpot för mig. Om jag hade fått välja en artist, vilken som, är det Bob Dylan jag hade valt, säger en glad Sylvester Schlegel.

Annons

Han berättar att Bob Dylan varit hans musikaliska ledstjärna sedan han var barn. Den enskilda artist som Sylvester Schlegel har hämtat mest inspiration från när det gäller musik, textförfattande och artisteri.

– Det är svårt att ranka sådant jag varit med om i min karriär. Det har ju varit otroliga grejer ihop med The Ark, men det här smäller otroligt högt. En bekräftelse för mitt eget artistnamn och otroligt bra för självförtroendet.

Redan i dag inleder Sylvester Schlegel en kortare turné i södra Sverige. En ”lagom sommarsväng” som bryts nästan mitt i av Bob Dylan den 14 och 15 juli.

– Det blir en åtta, nio gig och det ska bli kul. Skivan möttes av fina recensioner och publikt känns det också bra att vara soloartist. Jag är stolt. Det blev en fin skiva som jag lade ner mycket tid på.

Trots all vana?–?lite nervös är han inför öppningsakten innan musikikonen Bob Dylan äntrar scenen.

– Ofta är det mest nervöst en tid innan, som nu. Det kommer att gå över när jag kliver upp på scenen. Så är det alltid.

Fotnot: 18 juli spelar Sylvester Schlegel på Tyrolen i Blädinge, då utan Bob Dylan.

Marie Fransson
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons