Nyheter

”Country blev min livräddare”

För två år sedan släppte hon albumet Countrypärlor. Nu är sångaren och låtskrivaren Mona G tillbaka med uppföljaren.
Nyheter • Publicerad 29 augusti 2012
Mona Gustafson, Mona G, är nöjd med den nya skivan. ?För mig är den väldigt behaglig. Man ska lyssna på den från början till slut?, säger hon.
Mona Gustafson, Mona G, är nöjd med den nya skivan. ?För mig är den väldigt behaglig. Man ska lyssna på den från början till slut?, säger hon.Foto: 

– Det är country på mitt sätt. Jag gillar den traditionella stilen och det är gamla godingar förutom en låt som jag skrivit själv, säger Mona G som berättar att hon inspireras av artister som Dolly Parton och Hank Williams.

På den nya skivan Countrypärlor 2 samsas titlar som Every little thing, Yellow roses och Forget me not. Den enda svenska låten på plattan har Mona G skrivit själv– Som ljuset på min jord.

– Den är lite vemodig och jag tycker om sådana låtar. Folk kan känna igen sig och de lyssnar och reagerar. Det är väldigt viktig för mig att ha med eget material, säger hon och tillägger att de som köper hennes skivor förväntar sig det.

För tre år sedan gick hennes band Mona G:s orkester skilda vägar.

– Country blev min livräddare efter att dansbandet la ner, säger hon.

Sedan dess har intresset för musikgenren växt.

– Nu kan jag ta ut svängarna. Och det gick ju bra med Countrypärlor. Då fick jag för första gången en femma i betyg . Det var från en norsk tidning och sedan fick jag även flera fyror, säger Mona G.

Senare tyckte skivbolaget att det var dags med en uppföljare och resultatet blev Countrypärlor 2, som hon spelade in tillsammans med producenten Dennis Lagerkvist i våras.

– Dennis och jag har en väldigt bra dialog. Han är ung och har så härliga idéer. Och vi tycker i 99 procent av fallen likadant, säger Mona G.

Vad händer härnäst?

– Nu är det en del skivsigneringar på programmet i olika orter som jag ska åka till. Man får tar lite i taget.

Sofie Petersson
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.