Annons
Nyheter

Dansbandet som inte vill sluta fira

Flamingokvintetten firar 50-årsjubileum för tredje året i rad. I kväll kommer turnén till Växjö.
Nyheter • Publicerad 5 oktober 2012
Flamingokvintetten ligger bakom låtar som Happy birthday sweet sixteen, Där näckrosen blommar och Kärleksbrev i sanden. Foto: Rolf Johansson
Flamingokvintetten ligger bakom låtar som Happy birthday sweet sixteen, Där näckrosen blommar och Kärleksbrev i sanden. Foto: Rolf JohanssonFoto: 

– Eftersom konserterna har blivit en sådan succé så har det blivit att vi bara har fortsatt, säger basisten Dennis Janebrink.

I informationen om konserten står det att kvällens framförande kan vara det sista, men det avfärdar han. Det är bara något som någon reklammänniska har skrivit, berättar Dennis och tillägger att dansbandet inte har några planer på att lägga ner.

Annons

Han tycker inte att det är konstigt att de har varit ute på jubileumsturné i tre år.

– De här konserterna har verkligen varit höjdpunkter. Vi har fyllt konserthus med 500–700 personer och de i publiken sitter där dödstysta och lyssnar. Sedan på slutet när vi ska ta farväl så ställer de sig upp och brukar skaka loss, säger Dennis.

Han tror att stora delar av Flamingokvintettens publik består av fans som köpte dansbandets skivor under 1970-talet och som nu vill komma och se medlemmarna live.

– Det blir som en röd tråd genom hela konserten. Den handlar om oss från när vi började och fram till nu. Det blir anekdoter och låtar som folk känner igen, säger Dennis.

Växjö Teater, fredag 5/10

Sofie Petersson
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons