Nyheter

"Hemlige" Krunegård

Nyheter • Publicerad 27 augusti 2012
Markus Krunegård var Klackasparken i Parkens hemlige artist.
Markus Krunegård var Klackasparken i Parkens hemlige artist.Foto: Johanna Ursjö

Markus Krunegård

Utescenen, lördag, 25/8, 19.30

Betyg: 3

Tyrolen, Blädinge, Alvesta, Sverige. Luften är fylld av duggregn. Något stillsamma klungor av människor närmar sig utescenen för avslöjandet av Den Hemliga Artisten. Sylvester Schlegel och Martin Axén hälsar välkomna till Klacksparken i Parken och deras hemliga artist: – Markus Krunegård!

Ett utspritt jubel infinner sig och vissa blir glada medan andra blir jätteglada. Krunegård står ensam på scen med sin gitarr och blir upplyst av en ensam spotlight som månen själv och lite klyschigt så slutar det regna. Ganska snabbt samlar sig de största Krunegårdsgillarna längst fram närmast scenen och där står de kvar under konserten. De gungar i klunga, de klappar och sjunger med Kicken var är den? Kicken vart tog den vägen?

Efter ett par låtar saknar jag ett kompband, det lyfter aldrig riktigt och låtarna flyter ihop. Det blir lite vardagsrumsspelning över det hela, men folket är glada och även 50+-fötterna stampar takten och som Hemlig Artist gör han ett bra jobb.

Krunegård kommer förmodligen aldrig bli störst i Sverige med sin musik, men han levererar sin grej och bjuder på sina små och till synes enkla visdomsord som får mig att le igenkännande. Han behövs i Musiksverige och ibland gör man rätt ibland gör man fel men jag gillar det.

Stina Tobiasson

Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.