Annons
Nyheter

Hjärtat pumpar lyckligt

Oj, vad var detta för resa! Snön virvlade så ymnigt ute, och sen virvlade snön lika ymnigt och vackert i Christina Nilsson-salen.
Nyheter • Publicerad 26 oktober 2012
Eva Dahlgren bjuder på sig själv.
Eva Dahlgren bjuder på sig själv.Foto: Lars-Göran Rydqvist

Fast på den enorma videoprojicering som bildade fond bakom Eva Dahlgren och bandet. Och det är i detta snöfall, med sången Du, en bra bit in i konserten som någonting lossnar och banar väg in i resten av en låtskatt som bara blir bättre och bättre live.

Det som börjar med en stillsam version av Jag är Gud, med Eva solo och en enda ton på gitarren, växer ikapp både i täthet, dynamik och styrka. Både bastrumman – Anders Hedlund – och basisten – Figge Boström – pumpar upp salen och fyller.

Annons

Ibland så att det känns för mycket innanför revbenen. Där pumpar hjärtat och ju mer vi får av den här konserten och det suvernäna handplockade bandet bakom scenens frontfigur, som har blivit orädd, säker i snacket och prövat sig igenom vuxenhetens prestigefyllda sankmarker som det heter i Sand, alltså ju mer vi får och ju mer Eva Dahlgren och bandet ger desto lyckligare pumpar hjärtat! Videon i bakgrunden passar Växjö: Solrosfält och snöfall.

Eva bjuder på sig själv och när Annika Granlunds solotrumpet tonar ut en av kvällens bästa: Vem skulle våga, som glider in i Vem tänder stjärnorna är det bra så att ögonen tåras. Bandet är ruskigt täta, tighta, och när Ung och stolt övergår i Gunga mig i kvällens härligaste ljudmatta då är publiken igång.

Eva Dahlgren Live 23 sånger

Plats: Växjö Konserthus

Tid: 19.30 Längd: 1 tim 40 min utan paus.

Publik: ca 500

Bästa: Vem skulle våga

Sämsta: Basljudet äter

Tina Persson
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons