Annons
Nyheter

Rockveteran till Växjö

Anders F Rönnblom har inga problem med att främst förknippas med en låt som har över 30 år på nacken. Det händer till och med att han spelar den två gånger under samma konsert. I morgon kommer han till Växjö.
Nyheter • Publicerad 19 oktober 2012
Efter över 40 år som musiker blickar Anders F Rönnblom fortfarande framåt.
Efter över 40 år som musiker blickar Anders F Rönnblom fortfarande framåt.Foto: Presensfilm

Låten är förstås Det är inte snön som faller som släpptes på en splitsingel med Ebba Grön 1980.

– Det är naturligtvis kul att så många hört den, men tråkigt att många inte känner till att jag gjort mycket annat. Det blir lite tjatigt när de bara vill höra den.

Annons

Men han tycker att det är kul att den fortfarande lever kvar och ännu har han inte tröttnat på den. Det är inte sällan den dyker upp på hans konserter, oftast i slutet.

– Vi har gjort den i många tappningar genom åren – punk, akustiskt och långsammare versioner. Ibland spelar vi den till och med i två olika versioner samma konsert.

han tycker att det är kul att de tre låtar som blev hans tre största hits på 1980-talet – Det är inte snön som faller, Jag kysste henne våldsamt och Europa brinner – var så politiska.

– Det känns bra att förknippas med låtar med budskap.

Den musikaliska banan inleddes på 1960-talet och efter över 40 år i branschen tycker han att det bara blir roligare och roligare att spela.

– Jag har fortfarande mycket att spela in och jag ser fram emot de närmaste tio åren.

Kafé de luxe, Växjö, lördag 20/10

Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons