Annons
Nyheter

Sällsynt symfoni av systrar

Nyheter • Publicerad 17 februari 2012
Ylvali Zilliacus spelar på söndag tillsammans med sin syster Cecilia. Annars ser vi ofta henne med Musica Vitae.Foto: 

Systrarna Cecilia och Ylvali Zilliacus har länge följts åt. När Cecilia började spela violin, ville sex år yngre Ylvali göra samma sak.

– Jag såg alltid upp till henne och tyckte att hon var världens bästa violinist, säger Ylvali Zilliacus.

Annons

I dag spelar Cecilia violin, och är bland annat verksam vid Kungliga Musikhögskolan i Stockholm och i Musikaliska Akademin. Ylvali är bland annat känd som stämledare och solist i Musica Vitae och ingår i Lendvai String Trio.

På söndag spelar de för ovanlighetens skull tillsammans.

– Det ska bli otroligt roligt. Vi har försökt att sätta ihop ett kontrastrikt program, berättar hon och avslöjar att det blir både duetter och solister.

Trots att de under flera år undervisades av samma fiollärare tycker Ylvali att deras musik skiljer sig åt. På söndag ska de försöka mötas i mitten.

– Det ska bli roligt att kunna föras samman våra likheter och det som skiljer oss åt. Vi känner varandra och det berikar vårt samarbete, säger hon och fortsätter:

– Jag hoppas att vi ska kunna spela tillsammans mer och mer.

Sofie Peterson
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons