Nyheter

Timo Räisänen är stabil live

Nyheter • Publicerad 22 maj 2010

Timo Räisänen blev känd för många som Håkan Hellströms gitarrist på dennes två första fullängdare, men kan med fog sägas vara sin egen efter att ha gjort hela två Her Majesty- och fem soloplattor sedan 2003.

Vid nio, strax innan mörkrets inbrott, stod Timo och bandet på scen inför en hyfsat stor och till stora delar väldigt engagerad publik.

Mycket av Timos material är i grunden ganska vingliga poplåtar, men med den oerhört stabila rytmsektionen bestående av trummisen Patrik Herrström och den riktigt tunge basisten Joel Magnusson ges hans låtar rejäl stadga live. Allra bäst fungerar det således i de lite snabbare och tyngre låtarna som Fear No Darkness, Promised Child och Let's Kill Ourselves A Son, vilket bandet verkar ha förstått då även en skörare låt som Carry Me Home avslutas på detta vis med en headbangande Timo.

Den charmige göteborgaren avslutar därefter en lyckad spelning med en brutal My Valentine och kunde han bara få ihop lite fler lika självklara verser som den så är jag på plats också nästa gång han är närheten.

KLAS LUNDGREN

TIMO RÄISÄNEN

FREDAG KL 21

Betyg: 3

Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.