Nyheter

Yamato slår sig fram genom Sverige

Den första mars kommer den japanska slagverksgruppen Yamato åter till Växjö för en konsert i Växjö konserthus.
Nyheter • Publicerad 25 februari 2011
Foto: 

Med sig i bagaget har de 450 kilo slagverk, fördelat på 26 olika traditionella japanska Wadaiko-trummor. Även en Odaiko, en stor trumma som är gjord av ett 400 år gammalt träd finns med på resan.

– Äntligen kan vi komma tillbaka till Sverige och nu med vår nya show Gamu-Shara! Att turnera i Sverige är bland det mest angenäma vi har gjort, tack vare publiken som är så varm och energisk! Det är viktigt för oss att få mycket energi tillbaka från publiken för att kunna slå på den väldiga Taiko-trumman. Publiken i Sverige ger alltid mycket energi! Vi ser fram emot att turnera här igen, säger Masa Ogawa, konstnärlig ledare för Yamato i ett pressmeddelande.

Showen heter Gamushara "Beat of courage" och hade världspremiär i Ytterjärna i Sverige i slutet av januari. Traditionella instrument används för att framföra av Masa Ogawa nyskriven musik.

Anna Fritzén
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.