Annons
Nöje

Alvesta jazz & blues blev årets jazzarrangör

I lördags förärades Alvesta jazz & blues Föreningen Sveriges jazzmusikers arrangörspris 2005, bland annat för sitt spännande program som inte sneglar på några trender.
Nöje • Publicerad 7 februari 2006
Leo Nielsen från Alvesta jazz & blues är glad över den prestigefyllda utmärkelsen. Arkivfoto
Leo Nielsen från Alvesta jazz & blues är glad över den prestigefyllda utmärkelsen. ArkivfotoFoto: 

- Det här är himla kul, säger Leo Nielsen från Alvesta jazz & blues.

Han berättar att priset instiftades förra året och delas ut av Föreningen Sveriges Jazzmusiker till den bästa jazzarrangören i landet. Första gången gick det till Umeå jazzfestival, och redan i år till

Annons

Alvesta jazz & blues.

- Det är rätt roligt att vår lilla förening får ett så prestigefyllt pris.

Priset delades ut under lördagens konsert med Lennart Åberg constellation, och gick till Alvesta Jazz & blues för att man "under ett flertal år mycket konsekvent byggt upp en stabil verksamhet som i sin programprofil aldrig

sneglat på trender". I motiveringen betonas också att föreningen vinnlagt sig om att gästande musiker ska känna sig välkomna och att man skapat "en gemytlig miljö, som bidragit till många lyckade konserter".

- Just det med programprofilen, att vi inte bryr oss om trender utan gått på kvalitet, det känns bra. Vi tycker att även om man inte bor i en storstad ska man kunna följa det senaste och mest intressanta inom jazzen på hemmaplan. Vi ser till att de kommer hit, säger Leo Nielsen, som nu hoppas att fler får upp ögonen för föreningens konserter på Café no 6 i Alvesta.

Nu i vår ser han allra mest fram emot konserten med den danska slagverkaren Lisbeth Diers spelning den 1 april.

Helena Söderlundh
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons