Annons
Nöje

Först Melodifestival sedan turnéer

Carola vann Melodifestivalen. Men även de andra artisterna i tävlingen känner sig som stora vinnare. Nu väntar skivsläpp, turnéer och kampen om topplaceringarna på de svenska hitlistorna.
Nöje • Publicerad 21 mars 2006
Schlagerfinalisterna får fullt upp i vår. Foto: SCANPIX
Schlagerfinalisterna får fullt upp i vår. Foto: SCANPIXFoto: 

Att medverka i Melodifestivalen är lika mycket en chans som en risktagning. Exponeringen är oslagbar under de veckor schlagercirkusen pågår, men de artister som slås ut riskerar också att glömmas bort i samma ögonblick tv-kamerorna slocknar.

Carola har fullt upp

Annons

Carola ska nu till Aten i maj. Men hon har fullt upp redan nu.

- Jag jobbar fram min nya svenska platta och kör på som vanligt. Det är fullt ös, säger hon.

För de nio finalister som inte kom till Aten gäller det att passa på innan minnet flagnar hos fansen.

Syfte att visa upp sig

Rednex sticker inte under stol med att de ställde upp i festivalen för att fräscha upp bekantskapen med de svenska skivköparna. De jobbar just nu på ett nytt album och har en andra singel på väg ut.

- Vårt syfte var att visa upp oss för svenska folket och det har vi gjort med råge. Det ska bli otroligt roligt att turnera hemma i sommar, säger Annika Ljungberg.

Även för Andreas Johnson har Melodifestivalen varit en chans att vinna tillbaka den svenska publiken. Albumet Mr. Johnson, your room is on fire, som släpptes i höstas, fick inte det genomslag han och skivbolaget hoppats på. Snart släpps skivan utomlands i en ny version där Sing for me finns med och nu har även Sverige vaknat.

Räknat bort Sverige

- Jag hade faktiskt räknat bort Sverige och var beredd att fokusera helt på Europa och USA. Det känns skönt att få en ny chans, säger Andreas som ska ut på en stor Sverigeturné i sommar.

Bodies Without Organs är den grupp i lördagens startfält som skulle klarat sig lika bra utan schlageräventyret.

Annons

Under måndagen släpptes nio remixar på Temple of love och snart har videon, inspelad i Singapore och Kuala Lumpur, premiär. Ett nytt album är planerat till april och en lång pr-turné i Europa är planerad sedan länge.

- Vi ska lanseras i 40 länder. Melodifestivalen var bara en liten bricka i ett större spel för oss, säger Alexander Bard.

Både Magnus Carlsson och Magnus Bäcklund är tillbaka i studion för att avsluta inspelningen av sina album. Efter det väntar skivsigneringar och sommarturné för Carlsson medan Bäcklund hoppas att Sverige är redo för honom utan Jessica Andersson och Fame.

- Jag vill försöka bygga något långsiktigt och hoppas att folk uppskattar min musik som soloartist.

Debutalbum nyligen

Linda Bengtzing släppte nyligen debutalbumet Ingenting att förlora där både förra årets och årets schlagerbidrag finns med. Hon ska också medverka i TV4:s nya satsning Rampfeber i par med fotbollslegenden Glenn Hysén.

För hårdrockarna i Poodles har Melodifestivalen varit en ordentlig knuff framåt i karriären.

"Det är bara att köra"

- Vi är helt inställda på att rida vidare på den här vågen. Vi släpper platta i maj och ska turnera hela sommaren. Det är bara att köra, säger sångaren Jakob Samuelsson.

Schlagerskrällen Björn Kjellman ser fortfarande skådespeleriet sin huvudsakliga syssla. Förutom sommarens turné med Christer Sjögren, Charlotte Perrelli, Nanne Grönvall och Tommy Nilsson har han inte planerat någon vidare musikkarriär.

Annons

- Jag ska tillbaka till teatern och spela Jag är min egen fru och hoppas kunna turnera med den till hösten.

Inte heller Kikki Danielsson har några stora planer efter finalen.

- Jag jobbar på som vanligt. Jag ska ut på en båt, Cinderella tror jag, och det blir mycket allsång i sommar på cityfester och festivaler. Jag har kommit i den sitsen de senaste åren att jag vill bestämma själv.

Malin Dahlberg, Karin Fyrlund, Daniel Åbergz

Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons