Annons
Nöje

Nya schlagerledaren vill överraska

Stockholm (TT Spektra) Elegant, oväntat, roligt. Det är de tre ledord som Christel Willers, ny projektledare för Melodifestivalen, använt sig av i arbetet med årets tävling.
Mer än så avslöjar hon inte så här en dryg vecka före premiären i Leksand.
Nöje • Publicerad 10 februari 2006
Christel Willers är ny projektledare för Melodifestivalen. Foto: SCANPIX
Christel Willers är ny projektledare för Melodifestivalen. Foto: SCANPIXFoto: 

- 2006 kommer att bli härligt. Jag tror att vi ska kunna överraska många, men i och med att tävlingen är tävlingen får man alltid det man förväntar sig, säger hon.

2006 är inte Christel Willers första år med Melodifestivalen. Under förre projektledaren Thomas Hall jobbade hon som produktionsledare sedan 2003, och 2004 var hon dessutom projektledare för Lilla Melodifestivalen.

Annons

- Innan dess jobbade jag på Dramaten, som assistent till teaterchefen. Jag är jurist i botten, men har glidit in på att jobba mer med mina intressen. Musik, tv och teater har jag alltid varit intresserad av, säger Christel Willers.

Det var under Thomas Halls tid som projektledare festivalen blev till det enorma nöjesevenemang den är i dag, med bland annat bredden i de representerade musikstilarna.

Konceptet består

Och det är det arvet som Christel Willers tänker förvalta - inte förändra.

- Det handlar inte om förändring. Jag har givetvis ett mål att leverera överraskningar och samtidigt så ser tävlingen ut som den gör i det här konceptet. Och det gör den även i år.

Men det unika, menar hon, går igen i det mesta.

- Allting har en hög grad av unikitet, om det finns ett sånt ord. Det är det vi jobbar med, att på detaljnivå skapa unika program.

På frågan om var det unika ligger i år nämner Christel Willers tävlingsdeltagarna, mellanakterna och det faktum att Lena Philipsson i år blir ensam programledare mot förra årets totalt tio stycken.

Vad är i fokus i programledarrollen i år?

- Att vara programledare. Driva programmet.

Annons

Det har tidigare från melodifestivalledningens sida antytts att Lena Philipsson dock inte blir helt ensam på scenen. Men om hon kommer att ha några "sidekicks", och vilka det i så fall blir, håller Christel Willers tyst om:

- Nu är vi lite inne på sådant jag inte kan svara på just nu. Arbetet sker hela tiden just nu, tillsammans med regissören.

Och mer djupgående information än så om årets melodifestival blir det inte. Vad gäller framtiden, nästa års festival, är Christel Willers noga med att påpeka att hon är satt som projektledare för året 2006 och att hon inte vet om hon kommer att fortsätta 2007.

Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons