Annons
Nöje

Rockstjärnan Tom Petty är död

Rockstjärnan Tom Petty är död, 66 år gammal, uppger polisen för CBS News.
Los Angeles • Publicerad 2 oktober 2017
Tom Petty avled under måndagen efter att ha drabbats av hjärtstillestånd kvällen innan. Rockstjärnan blev 66 år gammal.
Tom Petty avled under måndagen efter att ha drabbats av hjärtstillestånd kvällen innan. Rockstjärnan blev 66 år gammal.Foto: Amy Harris

Rockstjärnan Tom Petty är död, bekräftar polisen för CBS News. Enligt uppgifter till TMZ fördes han till sjukhus på söndagskvällen efter att ha drabbats av hjärtstillestånd, och när han hittades i sitt hem i Malibu var han medvetslös och andades inte.

Tom Petty fördes till UCLA Santa Monica Hospital och enligt TMZ vårdades han med livsuppehållande åtgärder.

Annons

Rocksångaren slog igenom med Tom Petty and The Heartbreakers redan på 70-talet. Bandet har släppt låtar som "American girl" och "I won't back down". Mellan 1988 och 1990 spelade Petty med bandet Traveling Wilburys. Han har också släppt flera soloalbum.

CBS News skriver att Tom Petty gjorde sin sista spelning i måndags förra veckan, då bandet hade tre utsålda konserter på Hollywood Bowl för att avsluta deras 40-årsjubileumsturné.

– En bit av den moderna rockhistorien dog i dag, säger musikjournalisten Anders Tengner.

Enligt Tengner var Tom Petty en stor föregångare som ritade om den amerikanska rockvärlden när han dök upp.

– Det var ju arbetarklassmusik som han stod för och texter med budskap. Det var inte bara hjärta och smärta utan han ville något med sina texter.

En person som har lyssnat mycket på Tom Petty är Per Gessle, enligt Anders Tengner.

– Det var ju hans stora husgud så jag gissar att Gyllene Tider och Roxette inte hade låtit som de gjorde om inte Per hade lyssnat på Tom Petty.

Tegner säger att Petty lämnar efter sig ett rikt musikarv som en av de riktigt stora legendarerna.

Tom Petty blev 66 år.

Annons

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons