Annons
Nyheter

10 000 flyr översvämningar i Kina

Kina • Publicerad 3 juli 2023

Runt 10 000 människor har hastigt tvingats lämna sina hem på grund av översvämningar i den kinesiska provinsen Hunan, uppger räddningsmyndigheter. Runt 70 hus har rasat, över 2 200 personer har skadats och jordbruksfält har svämmat över.

I området Zhenba i provinsen Shaanxi rapporterar myndigheterna de värsta översvämningarna på 50 år.

Annons

Elva provinser, motsvarande ungefär hälften av Kinas yta, väntas få stora mängder regn de närmaste dagarna, främst i landets södra delar.

Samtidigt har Peking just fått ett litet andrum från en ovanlig värmebölja som plågat staden den senaste tiden. Enligt den nationella klimatmyndigheten har temperaturen överstigit 35 grader i 9,8 dagar. Senaste gången en sådan värmebölja registrerades var 1961.

Senare i veckan väntas temperaturerna stiga igen till 39,6 grader i huvudstaden och i andra delar av landet, enligt myndigheterna.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons