Annons
Nyheter

15-årig springpojke döms i amfetaminhärva

Brott • Publicerad 1 november 2022
En 29-årig uppdragsgivare döms till fängelse i fyra år och sex månader. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

En 15-årig pojke stoppades av polis när han hämtade tre och ett halvt kilo amfetamin. Nu döms han till ungdomsvård och ungdomstjänst i 100 timmar för grovt narkotikabrott, rapporterar Gefle Dagblad.

Det var i juni som 15-åringen och hans 19-åriga kumpan lastade sina elsparkcyklar i en bil i Sandviken och fick skjuts till Borlänge. Vad de inte visste var att polisen hade spanat på deras uppdragsgivare, en 29-årig man, i flera veckor.

Annons

På hemresan slog polisen till. Trots sin ålder häktades 15-åringen. Samtidigt greps 29-åringen. Enligt åklagaren är det uppenbart att han var huvudman i härvan, och att han utnyttjat tonåringarna som sina springpojkar.

29-åringen döms till fängelse i fyra år och sex månader för grovt narkotikabrott, dopingbrott och flera fall av narkotikabrott av normalgraden.

19-åringen som var med och hämtade knarket döms till fängelse i ett år och sex månader för narkotikabrott.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons