Annons
Nyheter

16-årig pojke häktad för medhjälp till mord

Brott • Publicerad 6 januari 2023
Tre unga män hittades skjutna utanför McDonalds i Vällingby centrum. En man i 20-årsåldern avled senare på sjukhus.Foto: Fredrik Sandberg/TT

En 16-årig pojke har häktats på sannolika skäl misstänkt för medhjälp till mordet på en man i 20-årsåldern i Vällingby i västra Stockholm på nyårsafton, rapporterar SVT Nyheter Stockholm.

Det var på nyårsaftonskvällen som tre unga män hittades skjutna utanför McDonalds i Vällingby centrum. En man i 20-årsåldern avled senare på sjukhus.

Annons

Ytterligare en person anhölls i utredningen, skäligen misstänkt för medhjälp till mord. Personen släpptes sedan på fri fot, men misstanken om medhjälp till mord kvarstår.

Stockholmsområdet har skakats av en rad grova våldsbrott sedan juldagen då en man i 30-årsåldern sköts ihjäl i Rinkeby. Skjutningar och sprängningar har inträffat i bland annat i Enskededalen, Farsta, Jordbro och det till Vällingby närliggande Grimsta.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons