Annons
Nyheter

18 jobb bort i Växjö

18 jobb försvinner i Växjö när Alcontrol AB flyttar sin verksamhet till Linköping. Där planeras expansion med närmare dubbla antalet jobb.
Nyheter • Publicerad 12 februari 2006

Laboratoriekedjan, med ägarna och huvudkontor baserade i England planerar att lägga ner två av sina sex kontor i Sverige. Det ena är i Växjö där det finns 18 jobb. Vilken den andra orten är vill inte vd John Charles Molan avslöja från sitt hem i Ascot väster om London då han är osäker på om personalen blivit informerad om planerna än.

- Vi ska omlokalisera aktiviteterna till Linköping där det skapas nya jobb. Där anställer vi fler personer, 30 till 35 stycken, för att ta hand om en expanderande verksamhet.

Annons

Orsaken till omorganisationen motiverar han med att det sker dubbelarbete nu på de olika orterna där man finns. Det anses rationellare att koncentrera sig till färre orter.

Och även om företaget expanderar så krävs det, enligt Molan, att effektiviteten höjs då konkurrensen är hård och prispressen stor.

När ska jobben försvinna från Växjö?

- Jag tror det blir klart inom sex månader, säger John Charles Molan.

Alcontrol AB har nyligen ändrat posterna i styrelsen. Sedan tidigare är JC Molan ensam styrelseledamot i företaget och han sitter kvar på posten. Däremot har styrelsesuppleanten Roger Borén nyligen bytts ut och han vill inte uttala sig i ärendet. Sverigeansvarig är Mats Lindgren.

Bosse Vikingson
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons