Annons

887 döda i covid-19 i Sverige

Digital Bas 3 mån 3 kr
Stöd oss.För fri lokal journalistik.
Du läser just nu en upplåst artikel. Genom att teckna Digital Bas får du tillgång till alla nyheter på sajten och stödjer vår närproducerade och oberoende journalistik.
Coronaviruset (TT) • Publicerad 11 april 2020
Antalet rapporterade dödsfall kopplade till covid-19 i Sverige har stigit till 887, visar Folkhälsomyndighetens senaste siffror. Arkivbild.
Antalet rapporterade dödsfall kopplade till covid-19 i Sverige har stigit till 887, visar Folkhälsomyndighetens senaste siffror. Arkivbild.Foto: Henrik Montgomery/TT

Antalet rapporterade dödsfall kopplade till covid-19 i Sverige har stigit till 887, visar Folkhälsomyndighetens senast uppdaterade siffror. Det är 17 fler dödsfall än i fredagens rapport.

Folkhälsomyndigheten har tidigare sagt att det kan finnas en eftersläpning i rapporteringen, särskilt under helgdagar.

Annons

Den värst drabbade åldersgruppen är personer 80–90 år, som står för 362 av dödsfallen. Endast nio personer under 50 har avlidit i covid-19 i Sverige, och ingen under 20 år, enligt de laboratoriebekräftade fallen.

De senaste siffrorna visar också att 10 151 personer i Sverige hittills har bekräftats smittade av coronaviruset.

Region Stockholm, som är hårdast drabbat i Sverige, står för nästan hälften av fallen med 4 061 bekräftade smittade i den senaste rapporten från långfredagen. 509 personer har avlidit med bekräftad covid-19 i regionen.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons