Annons
Nyheter

Adidas klår förväntningarna

Ekonomi • Publicerad 5 maj 2023
Adidas avbrutna samarbete med rap-artisten Ye, tidigare känd som Kanye West, väntas tynga den tyska sko- och klädtillverkarens helårsresultat. Men i första kvartalet ökade Adidas försäljning. Arkivbild.
Adidas avbrutna samarbete med rap-artisten Ye, tidigare känd som Kanye West, väntas tynga den tyska sko- och klädtillverkarens helårsresultat. Men i första kvartalet ökade Adidas försäljning. Arkivbild.Foto: Seth Wenig AP/TT

Den tyska sko- och klädtillverkaren Adidas försäljning justerat för valutaeffekter blev 5,3 miljarder euro under första kvartalet. Det var i linje med försäljningen ett år tidigare och bättre än vad analytiker i snitt hade räknat med.

Men det pekar mot ett år präglat av förlust. Adidas räknar just nu med en helårsförlust på omkring 700 miljoner euro i sviterna på det avbrutna samarbetet med rap-artisten Ye, tidigare känd som Kayne West.

Adidas har ännu inte beslutat hur man ska hantera det berg av osålda så kallade Yeezy-produkter, som togs fram för detta samarbete. De värderas just nu till 1,2 miljarder euro.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons