Annons
Nyheter

Åklagaren yrkar på livstid i gruvhålsfallet

Brott • Publicerad 3 oktober 2022
Flygfoto från gruvhålet i Långgruvan utanför Norberg där den unga kvinnan hittades den 22 april i år av en man och hans söner som råkade befinna sig i området. Kvinnan räddades med hjälp av helikopter och flögs till sjukhus.
Flygfoto från gruvhålet i Långgruvan utanför Norberg där den unga kvinnan hittades den 22 april i år av en man och hans söner som råkade befinna sig i området. Kvinnan räddades med hjälp av helikopter och flögs till sjukhus.Foto: Polisens förundersökning

Åklagaren yrkar på livstids fängelse för den 41-årige man som åtalats för grov våldtäkt och försök till mord på en kvinna som hittades svårt skadad i ett djupt gruvhål i Norberg, rapporterar Vestmanlands Läns Tidning (VLT).

Sedan tidigare är det känt att åklagaren yrkat på utvisning efter ett eventuellt straff, enligt tidningen.

Annons

Det var den 22 april i år som kvinnan, som är i 20-årsåldern, påträffades i ett 25 meter djupt gruvhål. Personer som befann sig i området hörde rop på hjälp från gruvhålet, och upptäckte då kvinnan och larmade räddningstjänsten. Hon räddades med hjälp av helikopter och flögs till sjukhus med kraftiga smärtor.

Brottsmisstankar uppstod snabbt och tre dagar senare anhölls den nu åtalade mannen. Enligt åtalet ska mannen först ha våldtagit kvinnan och därefter misshandlat och knuffat henne mot gruvhålen.

Mannen nekar till brott och hävdar att han blivit drogad och sexuellt utnyttjad av en okänd kvinna som ville sätta dit honom.

Rättegången i fallet avslutades i fredags och domen väntas den 21 oktober.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons