Annons
Nyheter

Akupunktör frias – orsakade inte kunds död

Brott (TT) • Publicerad 5 februari 2020
En kvinna i 50-årsåldern som åtalats för vållande till annans död efter en akupunkturbehandling frikänns av Jönköpings tingsrätt Arkivbild.
En kvinna i 50-årsåldern som åtalats för vållande till annans död efter en akupunkturbehandling frikänns av Jönköpings tingsrätt Arkivbild.Foto: Adam Ihse/TT

En kvinna i 50-årsåldern som åtalats för vållande till annans död efter en akupunkturbehandling frikänns av Jönköpings tingsrätt Rätten anser att bevisen inte räcker för att kunna slå fast att kvinnan orsakat mannens hastiga död.

Mannen hade gått hos kvinnan för akupunkturbehandling under en längre tid. Men när han besökte henne i mars 2018 blev han akut dålig. Ambulans tillkallades och mannen fördes till sjukhus där han kort därefter avled.

Mannen hade en bakomliggande sjukdomsbild. Det var efter den rättsmedicinska obduktionen som misstanken uppstod att en akupunkturnål kan ha träffat mannens hjärta så illa att den orsakat hans död. Men rätten anser inte att åklagaren kunnat bevisa att det är kvinnans nål som är orsaken. Under rättegången framkom också att sjukvårdspersonal tolkat mannens akuta tillstånd som ett utslag för hans sjukdomsbild.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons