Annons
Nyheter

Äldre kvinna dödad av tupp

Australien (TT) • Publicerad 3 september 2019
Inte så fridsam som den kanske ser ut. Arkivbild
Inte så fridsam som den kanske ser ut. ArkivbildFoto: Hendrik Schmidt/AP/TT

En 76-årig kvinna har attackerats och dödats av en ilsken tupp när hon skulle hämta ägg på sin gård i södra Australien, skriver ABC News.

Tuppen började hacka på ett åderbråck på kvinnans vänstra underben, vilket orsakade en blödning som fick henne att kollapsa. Obduktionen bekräftar också att dödsorsaken var blödande åderbråck.

Annons

Roger Byard, professor i patologi vid universitetet i Adelaide, säger att fallet är en påminnelse om hur känsliga äldre personer är och hur lätt det är att orsaka stora skador på ett åderbråck.

-Äldre personer är heller inte lika bra på att försvara sig mot djurattacker, deras balans kanske inte är lika bra, säger han till ABC News.

Även om tuppattacker är extremt ovanliga är Byards budskap att "aldrig lita på en tupp".

-Det har funnits ett par fall utomlands där tuppar har hackat skallen på barn och faktiskt orsakat hjärnskador, eftersom deras skallar är så tunna.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons