Annons
Nyheter

Äldre kvinnor uppringda av falsk polis

Vågen av bedrägeriförsök mot äldre kvinnor fortsätter. Under lördagskvällen ska två äldre kvinnor I Alvesta blivit uppringda av en person som utgav sig för att vara från polisen.
Alvesta • Publicerad 19 januari 2020
Foto: FREDRIK SANDBERG / TT

Runt 22-tiden ska två kvinnor, båda i 95-årsåldern, ha fått telefonsamtal från en person som påstod sig vara polis. Personen ska vidare uppgett att de utsatts för inbrott och att en polis skulle komma hem till dem för att hålla förhör.

I det ena fallet ska personen även frågat efter kortnummer och andra uppgifter från kvinnans bankkort.

Annons

– Men när hon lämnat numret på framsidan av bankkortet började hon ana oråd och ringde till polisen istället, säger Andreas Arvidsson, jourhavande förundersökningsledare hos polisen i Växjö.

Två anmälningar om försök till bedrägeri har upprättas.

Som Smålandsposten berättat tidigare har flera äldre kvinnor i Kronoberg blivit utsatta för liknande brottslighet. I enbart torsdags fick polisen in åtta anmälningar om att personer ringt och utgett sig för att vara poliser eller barnbarn.

Cecilia KarlssonSkicka e-post
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons