Annons
Nyheter

Andersson (S): Viktigt höja barnbidraget

Politik • Publicerad 4 juni 2023
Socialdemokraternas partiledare Magdalena Andersson ser höjda barnbidrag som en viktig åtgärd just nu. Arkivbild.
Socialdemokraternas partiledare Magdalena Andersson ser höjda barnbidrag som en viktig åtgärd just nu. Arkivbild.Foto: Adam Ihse/TT

Oppositionsledaren Magdalena Andersson (S) vill se en höjning av barnbidraget för att hjälpa hushållen i det för många svåra ekonomiska läget. Det säger partiledaren i SVT:s "Agenda".

– I den här ekonomiska krisen behöver barnbidragen höjas. De är inte heller inflationsjusterade. Så det är en självklarhet.

Annons

Andersson gav inget exakt belopp för en höjning. Men Socialdemokraterna har tidigare föreslagit att barnbidraget ska höjas med 200 kronor i månaden.

Hon ville inte heller säga rakt ut om det i så fall ska vara en permanent höjning, utan hänvisar till höstens budgetförslag.

– Det är viktigt att säga att barnbidragen är ett av de bidrag som inte är inflationsjusterade, och det är en av anledningarna till att så många barnfamiljer har det väldigt, väldigt tufft ekonomiskt nu när matpriserna har gått upp med 20 procent, där regeringen inte vidtar de åtgärder som krävs.

Rättad: Ändrar från kronor till procent i sista citatet.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons