Annons
Nyheter

Antal saknade på Maui skrivs ned

Antalet saknade i de omfattande bränder som för en månad sedan drabbade staden Lahaina på Maui skrivs ned till 66 personer, enligt Hawaiis guvernör Josh Green.
USA • Publicerad 9 september 2023
I staden Lahaina beräknas runt 2|200 byggnader ha förstörts i bränderna.
I staden Lahaina beräknas runt 2|200 byggnader ha förstörts i bränderna.Foto: Jae C. Hong/AP/TT

Enligt delstatens guvernör har också tiotusentals dollar avsatts i stöd till de många invånare på ön som drabbats av de förödande bränderna.

"Om vi ​​stödjer Mauis ekonomi och ser till att våra anställda får behålla sina arbeten kommer de att återhämta sig snabbare och ha råd att bo kvar", sade Green i ett uttalande under fredagen.

Annons

Mängder av donationer från hela världen har strömmat in till hjälporganisationer som amerikanska Röda Korset, uppger Green. Utöver det har 100 miljoner dollar från ett federalt hjälpprogram godkänts, och ytterligare 25 miljoner dollar ställts till förfogande från USA:s regering för att hjälpa företag på ön att överleva.

Green meddelade även att de reserestriktioner som gällt under den senaste månaden kommer att upphöra den 8 oktober, vilket innebär att den västra delen av Maui återigen kommer att öppnas för besökare.

Hittills 115 människor rapporteras ha dött i bränderna, som betecknas som de dödligaste som drabbat USA de senaste 100 åren.

I staden Lahaina beräknas runt 2 200 byggnader ha förstörts.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons