Annons
Nyheter

Åska och regn att vänta

Kalmar län får fortsatt extremt höga temperatur i dag. Men i övrigt handlar det mer om åska och regn.
Väder • Publicerad 21 juni 2021
Veckan inleds med åska och regn på många håll. Arkivbild.
Veckan inleds med åska och regn på många håll. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

I går kväll och under natten till måndagen har det åskat och regnat på flera håll i landet, framför allt i östra Götaland, östra Svealand och södra Norrlands kustland. Och mer blir det.

– Det ser ut som att det kan bli en del kraftigare åskskurar i Västerbotten och Norrbotten. Sedan kommer det in ett nytt område söderifrån, in över Götaland under dagen, och vidare norrut under kvällen och natten. Men i nuläget är inga varningar utfärdade, säger meteorolog Sofia Söderberg vid SMHI.

Annons

Den varma luften håller sig kvar i södra och östra Götaland och i östra Svealand, med temperaturer på över 30 grader på sina håll.

En klass 2-varning om extremt höga temperaturer ligger kvar för Kalmar län. För grannarna östra Kronoberg, östra Jönköpings län, Östergötland och Södermanland ligger en klass 1-varning.

– Det väntas fortsatt varmt fram till onsdag i Kalmar län, säger Sofia Söderberg.

Men i övrigt väntas mer normala junitemperaturer, det vill säga omkring 20 grader i södra Sverige och 15 grader längst i norr.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons