Nyheter

Åtalas för brutalt rån på Öland

Brott • Publicerad 4 februari 2021
En av de misstänkta för ett uppmärksammat rån på Öland i början av augusti förra året åtalas i Kalmar tingsrätt. Arkivbild.
En av de misstänkta för ett uppmärksammat rån på Öland i början av augusti förra året åtalas i Kalmar tingsrätt. Arkivbild.Foto: Mikael Fritzon / TT

Fyra personer bands till händer och fötter, flyktbilen kraschades och Ölandsbron stängdes av polisen. Nu åtalas två män för inblandning i det uppmärksammade rånet mot en butik i Böda på Öland i somras.

En 31-årig man åtalas för att ha genomfört rånet tillsammans med en person som tros befinna sig utomlands. Brottsmisstanken mot honom är grovt rån och grovt häleri. En 21-årig man åtalas för grovt skyddande av brottsling, eftersom han ska ha skjutsat de båda rånarna till Halland efteråt, rapporterar lokala medier.

Rånarna kom enligt åtalet över cirka en halv miljon kronor. Familjemedlemmarna som utsattes för rånet hotades till livet.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.