Annons
Nyheter

Åtta åtalas för kidnappning och misshandel

En 21-årig man kidnappades, misshandlades och hotades till livet. Samtidigt pressades hans anhöriga på pengar.
Nu åtalas åtta personer för inblandning i händelsen.
Brott • Publicerad 7 juni 2023
Åtta personer åtalas för inblandning i en händelse där en man kidnappades och misshandlades i januari i år. Polisutredningen i fallet är omfattande och täcker nästan 4|000 sidor. Arkivbild.
Åtta personer åtalas för inblandning i en händelse där en man kidnappades och misshandlades i januari i år. Polisutredningen i fallet är omfattande och täcker nästan 4|000 sidor. Arkivbild.Foto: Tim Aro/TT

Det var i mitten av januari som 21-åringen kidnappades från sitt hem i Göteborg. Hans anhöriga larmade polis efter att de blivit kontaktade av kidnapparna och pressade på pengar.

Genom att spåra de misstänktas mobiltelefoner, samt genom uppgifter från de anhöriga, kunde polis lokalisera var de befann sig.

Annons

21-åringen misshandlades och hotades till livet under drygt tre dagar, innan han släpptes och togs omhand av polis och sjukvård. Flera av de misstänkta greps kort därefter.

Händelsen pågick på flera olika platser och involverade flera personer.

"Vår utredning täcker nära 4 000 sidor. Det har varit ett omfattande arbete med framförallt ett stort antal förhör och en stor del teknisk bevisning som talar för att vi tagit reda på och kan redogöra för vad som skedde dessa dygn", säger Göran Sundström, utredningsledare vid grova brottsektionen i Storgöteborg, i ett pressmeddelande.

Nu åtalas åtta personer för bland annat människorov, medhjälp till människorov, grov utpressning och grov misshandel. Sju av de åtalade är mellan 20 och 25 år gamla och en är i 30-årsåldern.

Ytterligare två är internationellt efterlysta för inblandning i fallet.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons