Annons
Nyheter

Autoliv: Nytt program för återköp av aktier

Ekonomi • Publicerad 16 november 2021
Autoliv, ledande tillverkare av bilsäkerhetsprodukter, lanserar ett nytt program för återköp av aktier på upp till 1,5 miljarder dollar (motsvarande 13 miljarder kronor). Arkivbild.
Autoliv, ledande tillverkare av bilsäkerhetsprodukter, lanserar ett nytt program för återköp av aktier på upp till 1,5 miljarder dollar (motsvarande 13 miljarder kronor). Arkivbild.Foto: Ulf Palm/TT

Bilsäkerhetskoncernen Autoliv uppdaterar sina tillväxtmål och lanserar ett nytt program för återköp av aktier, i samband med en kapitalmarknadsdag.

För de närmaste tre åren, 2022–2024, räknar Autoliv med en organisk tillväxt på 4 procentenheter mer än den genomsnittliga tillväxten för fordonsproduktionen per år. Efter 2024 siktar Autoliv på en organisk tillväxt på 4 till 6 procent per år.

Annons

Det meddelas samtidigt att styrelsen har godkänt ett program för återköp av aktier för 1,5 miljarder dollar (cirka 13 miljarder kronor) eller högst 17 miljoner stamaktier under åren 2022–2024.

"Det nya programmet för återköp av aktier kommer att ersätta det befintliga programmet, som hade omkring 3 miljoner aktier kvar", skriver Autoliv.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons