Annons
Nyheter

Autoliv och SSAB i pakt om fossilfritt

Ekonomi • Publicerad 15 november 2021
Fossilfritt stål, som tillverkas av SSAB, ska nu börja användas i produkter från Autoliv. Arkivbild.
Fossilfritt stål, som tillverkas av SSAB, ska nu börja användas i produkter från Autoliv. Arkivbild.Foto: Christine Olsson/TT

Bilsäkerhetskoncernen Autoliv och stålproducenten SSAB har inlett ett samarbete om forskning och utveckling av fossilfria stålkomponenter till krockkuddar och säkerhetsbälten, skriver bolagen i ett gemensamt pressmeddelande.

"En gradvis övergång till fossilfritt stål i våra produkter är ett viktigt steg för att uppfylla våra klimatmål", skriver Mikael Bratt, Autolivs vd, i en kommentar.

Annons

Enligt SSAB:s vd Martin Lindqvist håller bolagen tillsammans på att starta upp flera pilotprojekt med målet att minska klimatpåverkan och öka konkurrenskraften.

"Vi ser fram emot att samarbeta med Autoliv och inleda processen med forskning och utveckling av innovativa komponenter av fossilfritt stål till deras bilsäkerhetsprodukter", skriver han.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons